עור הפנים הוא החזית של הגוף ונפש וככזה הוא חשוף לכל פגעי מזג האוויר והסביבה. אין מדובר בחלק גוף שמוסתר על ידי בגדים ולכן על עור הפנים מיד רואים כל בעיה או פגם – סימני הזדקנות וגיל מבוגר, תזונה לקויה לאורך זמן, הזנחה של העור וחוסר שמירה על ניקיון שלו וכמובן שריטות או צלקות. כל ההשפעות האלה יכולות לתת את אותותיהן לא רק על השכבה החיצונית והנראית לעין של עור הפנים אלא גם פנימה ואט אט עלולות להיגרם תופעות לא רצויות כמו עור פנים יבש ומדולדל, פצעונים שונים ועוד. חשוב מאד לדעת שכיום יש הרבה מה לעשות על מנת להיפטר מפצעים או נגעים בעור ובזכות טיפול בפצעים בפנים שניתן לבצע לבד בבית – אפשר להשיג עור פנים יפה, מבריק, נקי וצעיר!
מבט עמוק אל תוך השכבות הפנימיות של העור
הגוף שלנו חכם מאד והרבה מאד מבוצע מתחת לשכבה החיצונית של העור, זו שאנחנו רואים כלפי חוץ. אוויר מלוכלך ומזוהם חודר פנימה ומזהם את הנקבוביות או אפילו סותם אותן, אנחנו עסוקים מאד בייבוש הפנים או בניגוב תכוף של זהה וכמובן שנשים רבות מתאפרות על בסיס קבוע ושגרתי על מנת להיראות יפות ומטופחות. כל אלה עלולות להשפיע לרעה על העור, מה שבסופו של דבר יביא לכדי הופעת פצעונים. גם להופעת הפצעונים יש את הדרגות שלה, שכן הפצעונים יכולים להיות קטנטנים ולא נראים אך הם גם יכולים להיראות מוגלתיים ופחות נעימים למראה. בשורה התחתונה – חשוב להקפיד לשמור על העור נקי ולהזין אותו בחומרים הדרושים לו לשם תפקוד תקין.
הימנעות מפצעונים בפנים
כאשר מופיעים פצעים בפנים – חובה לזכור שאין זו גזירת גורל. אין זה אומר שחייבים להשלים עם הפצעים וכעת צריך להתעסק במציאת הדרך להסתיר אותם. ישנן לא מעט פעולות שאפשר לבצע וכדאי להכיר שיידחו את הופעת הפצעונים או ימנעו אותה לגמרי. להלן כמה רעיונות לכך –
- הכרת העור – חשוב וכדאי להכיר את סוג עור הפנים ומה התכונות שלו. כך אפשר יהיה לדעת אילו תכשירים יתאימו לו ואיך להשתמש בהם.
- שגרת טיפוח וניקיון – גם אם לא מתאפרים חשוב מאד לנקות את עור הפנים מדי ערב, בסופו של היום ולפני השכיבה לישון. שגרת הניקיון היומית צריכה להכיל את מסיר האיפור (במידה ויש בכך צורך) ובסבון פנים שמתאים לסוג העור.
- קרם לילה – שעות השינה הן הזמן שבמהלכו הגוף טוען את המצברים ומחדש את פעילות התאים. קרם לילה משקם פגעים בעור ומסייע לגוף לחדש את התאים כך שבעת היקיצה בבוקר העור ייראה יפה, רענן ומוכן ליום חדש.
- טיפול עמוק מפעם לפעם – כמו בתחזוקת חלקים אחרים בגוף – צריך מדי פעם להעניק לעור טיפול עמוק יותר של ניקיון והזנה – פילינג שמקלף את תאי העור המתים, החדרת חומרי הזנה או עיסוי נעים שממריץ את זרימת הדם ומותח את העור.
- שימוש בחומרים טבעיים – תכשירי הטיפוח המכילים כימיקלים עלולים לגרום לנזק בעצמם ולכן חשוב לבחור במוצרי טיפוח המבוססים על חומרים טבעיים.
- שתייה מרובה – כיום ידוע מעל לכל ספק שעור הפנים מושפע רבות מכמות שתיית המים של כל אחד ולכן חשוב להקפיד לשתות הרבה ללא קשר לעונת השנה או למזג האוויר.
- במידה והופיעו פצעונים מומלץ להשתמש בחומרים ייעודיים להעלמה שלהם, ייבוש המוגלה וטשטוש שלהם על גבי העור. אימוץ שגרה מוקפדת של טיפוח עור הפנים יבטיח שהפצעים לא יגיעו או שהם לא ייראו על פני השטח.